LAAG WATER

Zuiging schip neemt jongetje mee, ook vader vermist

De politie, brandweer en reddingsdienst DLRG zijn dinsdag op de Rijn bij Duisburg in actie gekomen na de melding dat twee personen in de problemen waren gekomen. Dat gebeurde om 18.50 uur bij Baerl, even beneden Duisburg.

Patrouilleboot van de WSP Duisburg (foto: WSP)
Patrouilleboot van de WSP Duisburg (foto: WSP)

Voor zover bekend gaat het om een jongetje van 8 jaar en zijn vader. Het jongetje was langs de kant van de rivier in het water aan het spelen. Een schip dat langskwam veroorzaakte grote zuiging, waardoor het jongetje in de stroming terecht kwam. Zowel zijn vader als moeder sprongen hem achterna, maar zij kwamen zelf in de problemen. De moeder kon door een visser langs de kant met de hulp van een schepnet uit het water gehaald worden.

Ondanks uitgebreide zoekpogingen door de hulpverleners waren de vader en zijn zoontje dinsdagavond toen het donker was geworden nog steeds niet gevonden. Er waren tot dat moment onder andere duikers en twee helikopters ingezet.

Bonn

Ook bij Bonn werd dinsdagavond een zwemmer door de stroom gegrepen. Dat gebeurde rond 17.15 uur  in de buurt van Schwarzrheindorf. Hij werd zo’n 600 meter door de Rijn meegevoerd tot hij uitgeput door de brandweer aan boord van een van hun bootjes genomen kon worden. Ook hier werd een heli ingezet.

De reddingsdienst DLRG waarschuwt zwemmers dat de rivier ook bij de extreme lage waterstanden van het moment onverwacht gevaarlijk kan zijn. Passerende schepen nemen door hun zuiging het water mee. Als het schip voorbij is stroomt het water weer terug op de drooggevallen zandbanken. Ook de brandweer in Bonn wijst op het gevaar van het even afkoelen in de Rijn en zegt dat de oevers verraderlijk gevaarlijk zijn.

Lees ook:

Verwarde man met camper te water: schipper schiet te hulp

Hulpdiensten rukken massaal uit voor overboord geslagen man in Werkendam