Chaos

Haven Felixstowe plat door achtdaagse staking

Circa tweeduizend dokwerkers in de haven van Felixstowe, de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk, leggen vanaf zondag voor acht dagen het werk neer. De staking zal de goederenstroom van en naar het Verenigd Koninkrijk ernstig verstoren. De haven is goed voor een derde van het totale containervolume in het land.

Workers at a picket line outside Port of Felixstowe on eighth day of strike by Unite union workers begin at UK's largest container port in Suffolk, Britain, 21 August 2022. In a dispute over pay, 1,900 dock workers walked out and are making it the first strike at the dock since 1989 that deals with almost half of the UK's container trade. EPA/TOLGA AKMEN
Staking door vakbondsarbeiders van Unite in de grootste Britse containerhaven in Suffolk. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer