Duur onbekend

Na Weurt en Grave nu ook sluis Sint Andries defect

De sluis bij Sint Andries is sinds zaterdag 13 augustus gestremd. Rijkswaterstaat weet de oorzaak nog niet, zodat ook de lengte van de stremming nog onbekend is.

De sluis ligt tussen de Maas en de Waal. Foto Wikipedia

‘Er zijn nog twee mogelijke oorzaken. Het probleem zit in de frequentieregelaars of de encoders. Later vandaag (15 augustus – red.) weten we of het probleem in de frequentieregelaars zit’, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn het zeer waarschijnlijk de encoders, maar daarover komt dan eind deze week duidelijkheid.

Besteltijd

‘Mocht het defect in de frequentieregelaars zitten dan moeten we nieuwe onderdelen bestellen. Dat zal enkele dagen duren.’ Wanneer het de encoders zijn, dan is onzeker of die onderdelen snel leverbaar zijn. ‘Dat zijn we aan het uitzoeken.’

De stremming van de sluis is een nieuw defect in een lange rij van problemen in de Maascorridor. Sluis Weurt is sinds 21 juli volledig gestremd, de oostkolk door laagwater en de westkolk door technische mankementen. Sluis Grave was vorige week twee dagen gestremd. De stremmingen verergeren de problemen voor de binnenvaart. Want door de stremming van sluis Weurt bood de 110 meter lange sluis bij Sint Andries een alternatief.

Lees ook:

Het is altijd gedonder bij sluis Weurt

Sluis Grave volledig gestremd na poging reparatie aan sluisdeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Na Weurt en Grave nu ook sluis Sint Andries defect | Schuttevaer.nl WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.