Moeten cruises geschrapt worden?

Aanbieders cruises Rijn en Moezel bezorgd over lage waterstanden

Aanbieders van cruises over de Rijn en Moezel worden geconfronteerd met extreem lage waterstanden van de rivieren. Door die lage waterstanden kan het gebeuren dat steden zoals Keulen, Bonn, Koblenz, Basel en aan de Moezel Cochem en Trier binnenkort met een riviercruise niet meer bereikbaar zullen zijn omdat vaarroutes of afmeerplaatsen ontoegankelijk worden. Ook is de Rijn nu veel minder breed, wat tot vertraging van het vaarverkeer kan leiden. Tot dusver zijn er nog geen cruises geschrapt.

Een van de riviercruiseschepen van Feenstra Rijn Lijn. Feenstra Rijn Lijn

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aanbieders cruises Rijn en Moezel bezorgd over lage waterstanden | Schuttevaer.nl
Moeten cruises geschrapt worden?

Aanbieders cruises Rijn en Moezel bezorgd over lage waterstanden

Aanbieders van cruises over de Rijn en Moezel worden geconfronteerd met extreem lage waterstanden van de rivieren. Door die lage waterstanden kan het gebeuren dat steden zoals Keulen, Bonn, Koblenz, Basel en aan de Moezel Cochem en Trier binnenkort met een riviercruise niet meer bereikbaar zullen zijn omdat vaarroutes of afmeerplaatsen ontoegankelijk worden. Ook is de Rijn nu veel minder breed, wat tot vertraging van het vaarverkeer kan leiden. Tot dusver zijn er nog geen cruises geschrapt.

Een van de riviercruiseschepen van Feenstra Rijn Lijn. Feenstra Rijn Lijn

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer