Schepen in gevaar

Kapitein ook in hoger beroep veroordeeld na aanvaring bij IJmuiden

De kapitein van de Nederlandse kotter Jyden heeft geen succes met het hoger beroep dat hij had ingesteld tegen zijn tuchtrechtelijke veroordeling, na een aanvaring in 2019 met de coaster Celina bij IJmuiden. Het Tuchtcollege voor de Scheepvaart oordeelde in december 2020 dat de man ernstig is tekortgeschoten in zijn functie als kapitein. In hoger beroep is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) het er mee eens dat de man door zijn vaargedrag een aanvaringssituatie heeft doen ontstaan, waarbij passagiers en schepen in gevaar zijn gebracht. 

De kotter zonk eerder ook al in de Marina Seaport IJmuiden.
De kotter zonk eerder ook al in de Marina Seaport IJmuiden. Marina Seaport IJmuiden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer