Geen besmette schepen

Havenwerkers Rotterdam solidair met stakende Britse collega’s

Havenwerkers in Rotterdam tonen zich solidair met collega’s in de grote Britse containerhaven Felixstowe waar binnenkort waarschijnlijk meer dan een week wordt gestaakt. Dat betekent volgens vakbondsbestuurder Niek Stam van FNV dat schepen die eigenlijk naar de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk wilden, niet zomaar naar Rotterdam kunnen uitwijken. Hij maakt zich er hard voor dat havenarbeiders hier die ‘besmette schepen’ niet zullen lossen.

Containers in de haven van Felixstowe. Port of Felixstowe

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Havenwerkers Rotterdam solidair met stakende Britse collega’s | Schuttevaer.nl
Geen besmette schepen

Havenwerkers Rotterdam solidair met stakende Britse collega’s

Havenwerkers in Rotterdam tonen zich solidair met collega’s in de grote Britse containerhaven Felixstowe waar binnenkort waarschijnlijk meer dan een week wordt gestaakt. Dat betekent volgens vakbondsbestuurder Niek Stam van FNV dat schepen die eigenlijk naar de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk wilden, niet zomaar naar Rotterdam kunnen uitwijken. Hij maakt zich er hard voor dat havenarbeiders hier die ‘besmette schepen’ niet zullen lossen.

Containers in de haven van Felixstowe. Port of Felixstowe

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer