vrachtwagens

Veerponten uit de vaart door laagwater

Op tal van plekken langs de grote rivieren zijn veerponten uit de vaart gehaald. Dit vanwege de extreem lage waterstanden. Zo neemt de Wijhese Veer over de IJssel, tussen Wijhe in Overijssel en Heerde in Gelderland geen vrachtwagens en landbouwvoertuigen meer mee. Deze belasten de pont namelijk te zwaar. Ook de veerpont over de Lek tussen Beusichem en Wijk bij Duurstede kan sinds zondag geen voertuigen meer overzetten die zwaarder zijn dan 5 ton.

Het Wijhese Veer op de IJssel. (Foto Wijhese Veer)
Het Wijhese Veer op de IJssel. (Foto Wijhese Veer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Veerponten uit de vaart door laagwater | Schuttevaer.nl
vrachtwagens

Veerponten uit de vaart door laagwater

Op tal van plekken langs de grote rivieren zijn veerponten uit de vaart gehaald. Dit vanwege de extreem lage waterstanden. Zo neemt de Wijhese Veer over de IJssel, tussen Wijhe in Overijssel en Heerde in Gelderland geen vrachtwagens en landbouwvoertuigen meer mee. Deze belasten de pont namelijk te zwaar. Ook de veerpont over de Lek tussen Beusichem en Wijk bij Duurstede kan sinds zondag geen voertuigen meer overzetten die zwaarder zijn dan 5 ton.

Het Wijhese Veer op de IJssel. (Foto Wijhese Veer)
Het Wijhese Veer op de IJssel. (Foto Wijhese Veer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer