Bescheiden groei overslag Rotterdam

Meer bulk en minder containers verwerkt in haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven vond in de eerste zes maanden van 2022 0,8 procent meer goederenoverslag plaats dan in dezelfde periode vorig jaar. In natte en droge bulk was er een groei van 4,5 procent. De containeroverslag nam met 4,4 procent af; in gewicht gemeten zelfs met 8,9 procent. In RoRo en overig stukgoed was de groei fors, maar deels vertekend door de Brexit. Financieel was het een goed halfjaar: de omzet van het Havenbedrijf groeide met ruim 6 procent naar 412,2 miljoen euro.

Containerschepen bij een terminal (Foto Port of Rotterdam)
Containerschepen bij een terminal (Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer