Alle opvarenden aanspreekbaar

Andere watertaxi speelt cruciale rol bij reddingsoperatie na aanvaring bij Erasmusbrug

Door snel handelen van andere watertaxi’s is erger leed voorkomen na de aanvaring tussen een rondvaartboot en een watertaxi bij de Rotterdamse Erasmusbrug. Op een video op Dumpert is te zien hoe een andere watertaxi vastmaakt en daardoor de inzittenden van de gekapseisde watertaxi de mogelijkheid geeft te ontsnappen.

De opvarenden zijn uit het water gehaald. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle. (Foto AS Media)
De opvarenden zijn uit het water gehaald. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle. (Foto AS Media)

Op de video is te zien hoe de schipper van een andere watertaxi een touw vastmaakt aan de even daarvoor gekapseisde watertaxi. Door de watertaxi vast te maken aan de andere watertaxi weet hij de watertaxi recht op te zetten. Hierdoor hebben de zes inzittenden de mogelijkheid om via de achterkant het vaartuig te verlaten.

Ze pakken elkaar en reddingsvesten vast en weten even later aan boord te klimmen van een van de andere watertaxi’s. Ook zie je hoe de gekapseisde watertaxi onder water verdwijnt. Bekijk de video hier.

Ervaren kapitein

De kapitein van de watertaxi die donderdagmiddag in botsing kwam met een rondvaartboot bij de Erasmusbrug in Rotterdam, werkt al sinds 1993 bij het bedrijf. Het gaat om een erg ervaren kapitein, zo meldt Daan van der Have, een van de eigenaren van Watertaxi Rotterdam. Hij vindt het nog te vroeg om te speculeren over de schuldvraag.

Volgens Van der Have maken alle opvarenden van de watertaxi het goed. Het zestal is volgens hem door andere watertaxi’s die in de buurt waren uit het water gehaald. Dat is ook te zien op beelden. Het gaat om de kapitein, vier volwassen passagiers en een kind. Uit voorzorg zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. ‘De kapitein is erg geraakt door wat er gebeurd is’, meldt de eigenaar.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeluk op de Nieuwe Maas.

Lees ook:

[VIDEO] Watertaxi zinkt na aanvaring met rondvaartboot Spido

Stremming Erasmusbrug deels opgeheven

Andere watertaxi speelt cruciale rol bij reddingsoperatie na aanvaring bij Erasmusbrug | Schuttevaer.nl WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.