Brandstory

GMS Instruments breidt huurvloot verder uit

De Rotterdamse scheepvaartgroothandel GMS Instruments breidt deze zomer haar verhuurvloot verder uit met de toevoeging van onder andere krukasdeflectiemeters, digitale manometers, temperatuurkalibratoren en multimeters. Hiermee groeit de verhuurtak van het bedrijf gestaag verder.

BRANDSTORY

(Foto's GMS Instruments)
(Foto's GMS Instruments)

Service is één van de pijlers waarop GMS Instruments zich 50 jaar geleden heeft gevestigd. Al jarenlang bekend als officieel distributeur van o.a. WIKA, SIKA, AMOT en Danfoss instrumentatie, willen ze bij GMS Instruments service niet tekortdoen. Naast een eigen haal- en bezorgservice, grote voorraad en uniek service center wordt ook aan de verhuur van instrumentatie steeds meer aandacht gegeven. ‘Door de uitbreiding van de huurvloot willen we onze maritieme klanten nog flexibeler bedienen’, zegt directeur Bart de Haan. ‘Veel instrumentatie heb je niet dagelijks nodig in de binnenvaart, maar is of door wettelijke, of periodiek onderhoud verplicht eens in de zoveel tijd te gebruiken. Vaak zijn deze producten duur in aanschaf én onderhoud. Dat moest beter kunnen dachten wij, en hebben daarom een aantal jaar terug de GMS Instruments verhuurservice gelanceerd.’

‘Met de verhuur van digitale manometers, multimeters, temperatuur kalibratoren en nu zelfs krukasdeflectiemeters geven we de maritieme sector de mogelijkheid om kosten te besparen door instrumentatie voor een dag, week, maand of meerdere jaren te huren. Wij bieden dit aan in drie vormen om het overzichtelijk te houden; short term, long term of fleet management.’

Vooral het fleetmanagement pakket is iets waar ze bij GMS Instruments trots op zijn. ‘Het fleet management pakket is speciaal ontwikkeld voor een grote Scandinavische rederij. Deze rederij was op zoek naar een partner die voor hen de volledige instrumentatievloot in de gaten hield. Dus denk hierbij aan welk instrument bevindt zich waar, en belangrijker, hoe zit het met de service, kalibratie en onderhoud’, vertelt salesmanager Edward van Doorn trots. ‘Hiermee ontzorgen wij de reder volledig en hoeft hij zich niet meer druk te maken over verlopen kalibratiecertificaten of onnauwkeurige metingen. Wij halen de instrumenten van boord, regelen vervangende instrumentatie, regelen het onderhoud in ons service center in Rotterdam en rapporteren dit alles netjes bij de rederij. Deze service maken we nu beschikbaar voor iedereen.’

Zoals gezegd is service één van de pijlers waarop GMS Instruments zich heeft gevestigd. Bij de vraag of de verhuur vloot zich blijft uitbreiden klinkt een volmondig ja. Hier willen ze in blijven groeien en mee blijven bewegen met de vraag van de markt. Ook introduceren ze binnenkort een uitbreiding binnen het service center, waarbij de kalibratie van alle elektrische instrumentatie nu nog sneller in huis gecertificeerd en gekalibreerd kan worden. Hierover later meer.

Kijk voor meer informatie over de GMS Instruments verhuur service hier. 

Klik hier voor meer informatie
https://gms-instruments.com/nl/