Milieuheffing

Verwijderingsbijdrage naar 10 euro per 1000 liter gasolie

De verwijderingsbijdrage voor olie- en vethoudend afval in de binnenvaart gaat per 1 januari 2023 van 8,50 naar 10 euro per 1000 liter geleverde gasolie. Dit nieuwe tarief kan bovendien niet voor langere tijd worden vastgelegd. Iets wat het bedrijfsleven wel wilde.

Tot verhoging van de verwijderingsbijdrage werd besloten op de voorjaarsvergadering van de Conferentie der Verdragsluitende Partijen (CVP) in het Palais du Rhin in Straatsburg. Voor de vergadering van de CVP had een hoorzitting plaats met de EBU, ESO, Aquapol, IG Rivercruise en FEPI. (Foto CVP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer