Panteia

Vooral groot schip heeft baat bij smart shipping

Vooral binnenvaartondernemers met grotere schepen hebben baat bij het verregaand automatiseren van het schip, het zogenoemde smart shipping. Smart shipping gaat dus niet leiden tot een betere business case voor kleinere schepen. Een en ander blijkt uit onderzoek van Panteia.

Binnenvaartondernemers met kleinere schepen profiteren minder van smart shipping dan ondernemers met grote schepen. En voor rederijen is smart shipping aantrekkelijker dan voor kleinere binnenvaartbedrijven. (Foto Erik van Huizen)
Binnenvaartondernemers met kleinere schepen profiteren minder van smart shipping dan ondernemers met grote schepen. En voor rederijen is smart shipping aantrekkelijker dan voor kleinere binnenvaartbedrijven. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer