Scheepswerf Ostseestaal levert eerste van drie emissievrije veerponten voor Zürich

Scheepswerf Ostseestaal in Stralsund heeft de eerste van drie emissievrije veerponten op een dieplader gezet voor een reis van 1100 kilometer naar Zürich. De pont kan 61 passagiers vervoeren. Het is het eerste emissievrije schip voor rederij Zürichse Schifffahrtsgesellschaft en gaat varen op de Limmat, de rivier tussen Zürich en het meer van Zürich.

De eerste van drie volledige elektrische veerponten voor Zürich bijna op de vrachtwagen in Stralsund aan de Oostzee. De azimuth aandrijving is geleverd door Poseidon Propulsion uit Barendrecht. Ostseestaal is eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Nimbus. (Foto Philipp Peuß/Ostseestaal)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer