Omdenken

‘Om te verduurzamen moet je anders gaan varen’

Verduurzaming van de chartervaart is goed mogelijk, maar dan moeten schippers wel anders naar hun energiegebruik gaan kijken. Dat is kortweg de boodschap van Jorrit Jouwsma, die met zijn bedrijf De Duurzame Oplossing (DDOP) particulieren en bedrijven begeleidt bij verduurzaming van hun energiesystemen.

Jorrit Jouwsma begeleidt particulieren en bedrijven bij verduurzaming.  ‘Emissiebesparing wordt nu berekend per tonkilometer, maar voor de zeilvaart moeten we toe naar een berekening per reis.’ (Foto Hajo Olij)
Jorrit Jouwsma begeleidt particulieren en bedrijven bij verduurzaming.  ‘Emissiebesparing wordt nu berekend per tonkilometer, maar voor de zeilvaart moeten we toe naar een berekening per reis.’ (Foto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Om te verduurzamen moet je anders gaan varen’ | Schuttevaer.nl
Omdenken

‘Om te verduurzamen moet je anders gaan varen’

Verduurzaming van de chartervaart is goed mogelijk, maar dan moeten schippers wel anders naar hun energiegebruik gaan kijken. Dat is kortweg de boodschap van Jorrit Jouwsma, die met zijn bedrijf De Duurzame Oplossing (DDOP) particulieren en bedrijven begeleidt bij verduurzaming van hun energiesystemen.

Jorrit Jouwsma begeleidt particulieren en bedrijven bij verduurzaming.  ‘Emissiebesparing wordt nu berekend per tonkilometer, maar voor de zeilvaart moeten we toe naar een berekening per reis.’ (Foto Hajo Olij)
Jorrit Jouwsma begeleidt particulieren en bedrijven bij verduurzaming.  ‘Emissiebesparing wordt nu berekend per tonkilometer, maar voor de zeilvaart moeten we toe naar een berekening per reis.’ (Foto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer