Huis

Deze mega trimaran gaat concurrentie aan met superjacht

Een varend appartement met een vloeroppervlakte van 780 m2. Een zo op het oog te zien snelle zeiler, met meer ruimte aan boord dan menig megajacht met tig dekken. Dat is de Domus, een bedenksel van Pieter van Geest van Van Geest Design in Amsterdam. Samen met zijn collega Rob Doyle in Cork in Ierland tekende hij deze futuristische trimaran van 40 meter lang en 35 meter breed.

BOO2225 Van-Geest-Domus-Trimaran-Concept-1

Domus is Latijn voor huis, dus de woonfunctie staat voorop. Aan boord genoeg ruimte voor veel gasten of een fors gezin. Of voorlopig om uitgebreid verstoppertje te spelen met je geliefde. Op verzoek tekenen de ontwerpers en overigens met liefde een bioscoop in. Ook handig: de glazen en het boordservies glijden niet van tafel tijdens een zeiltochtje.

Door zijn drie drijvers helt de trimaran onder zeil maximaal 2 graden over. Mocht de wind het laten afweten dan is er altijd nog de energie van de zon en uit waterstofcellen om mee vooruit te komen.

Ontwerpdetail: de hele techniek is geconcentreerd in de centrale drijver, net als de verstaging van de mast . Ondanks de realistisch artist impressions die Pieter en Rob hebben gemaakt gaat het nog maar om een vingeroefening op de tekentafel. Voorlopig is even de vraag: waar moet de heli landen?

Op deze werf worden superjachten afgebouwd

Deze mega trimaran gaat concurrentie aan met superjacht | Schuttevaer.nl
Huis

Deze mega trimaran gaat concurrentie aan met superjacht

Een varend appartement met een vloeroppervlakte van 780 m2. Een zo op het oog te zien snelle zeiler, met meer ruimte aan boord dan menig megajacht met tig dekken. Dat is de Domus, een bedenksel van Pieter van Geest van Van Geest Design in Amsterdam. Samen met zijn collega Rob Doyle in Cork in Ierland tekende hij deze futuristische trimaran van 40 meter lang en 35 meter breed.

BOO2225 Van-Geest-Domus-Trimaran-Concept-1

Domus is Latijn voor huis, dus de woonfunctie staat voorop. Aan boord genoeg ruimte voor veel gasten of een fors gezin. Of voorlopig om uitgebreid verstoppertje te spelen met je geliefde. Op verzoek tekenen de ontwerpers en overigens met liefde een bioscoop in. Ook handig: de glazen en het boordservies glijden niet van tafel tijdens een zeiltochtje.

Door zijn drie drijvers helt de trimaran onder zeil maximaal 2 graden over. Mocht de wind het laten afweten dan is er altijd nog de energie van de zon en uit waterstofcellen om mee vooruit te komen.

Ontwerpdetail: de hele techniek is geconcentreerd in de centrale drijver, net als de verstaging van de mast . Ondanks de realistisch artist impressions die Pieter en Rob hebben gemaakt gaat het nog maar om een vingeroefening op de tekentafel. Voorlopig is even de vraag: waar moet de heli landen?

Op deze werf worden superjachten afgebouwd