Pleziervaart

Stewards helpen Hemelvaartsdag in de sluis

Rijkswaterstaat zet donderdag, op Hemelvaartsdag, voor het eerst dit vaarseizoen weer stewards in, die de pleziervaart bij sluizen helpen met manoeuvreren in de beperkte ruimte. De dienst merkt net als kennisorganisatie Waterrecreatie Nederland dat veel Nederlanders in de coronaperiode de pleziervaart hebben ontdekt. Het is opmerkelijk veel drukker geworden op het water. Maar lang niet alle ‘coronaschippers’ weten precies hoe zij zich op het water moeten gedragen en welke regels er gelden.

Steward in actie op de Grevelingesluis. (Foto Rijkswaterstaat)
Steward in actie op de Grevelingesluis. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Stewards helpen Hemelvaartsdag in de sluis | Schuttevaer.nl
Pleziervaart

Stewards helpen Hemelvaartsdag in de sluis

Rijkswaterstaat zet donderdag, op Hemelvaartsdag, voor het eerst dit vaarseizoen weer stewards in, die de pleziervaart bij sluizen helpen met manoeuvreren in de beperkte ruimte. De dienst merkt net als kennisorganisatie Waterrecreatie Nederland dat veel Nederlanders in de coronaperiode de pleziervaart hebben ontdekt. Het is opmerkelijk veel drukker geworden op het water. Maar lang niet alle ‘coronaschippers’ weten precies hoe zij zich op het water moeten gedragen en welke regels er gelden.

Steward in actie op de Grevelingesluis. (Foto Rijkswaterstaat)
Steward in actie op de Grevelingesluis. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer