Vrouwendag

Tanker vaart met volledig vrouwelijke bemanning

Ter gelegenheid van de internationale dag voor vrouwen in de maritieme sector op 18 mei is afgelopen weekend de tanker Swarna Godavari met een volledig vrouwelijke bemanning vertrokken vanaf de Djawahar Dweep olieterminal in India. Het schip is van Shipping Corporation of India (SCI).

Al eerder claimde SCI de wereldprimeur van een compleet vrouwelijke bemanning op een tanker, de Swarma Krishna. (Foto Tribune India)
Al eerder claimde SCI de wereldprimeur van een compleet vrouwelijke bemanning op een tanker, de Swarma Krishna. (Foto Tribune India)

De Swarna Godavari (225 x 32 meter, 73500 dwt) is de tweede tanker van SCI die helemaal door vrouwen wordt gerund. De rederij voerde eind vorig jaar al een korte reis uit met een zusterschip, de Swarna Krishna. Dat was volgens SCI een wereldprimeur.

De Indiase minister Meenakshi Lekhi van Externe en Culturele Zaken, juicht toe dat meer vrouwen toetreden tot de maritieme sector. In India is 48% van de afgestudeerden in wetenschap, techniek en engineering vrouw. Maar daarvan is bepaald geen afspiegeling te zien in de maritieme sector en al helemaal niet aan boord van schepen. 

2 procent

Uit onderzoek van de International Transport Workers Federation (ITF) bleek vorig jaar dat het aandeel vrouwelijke bemanningsleden wereldwijd ongeveer 2% is. Het gros daarvan werkt op cruiseschepen en veerboten.

Bij het vertrek van de Swarna Godavari riep een woordvoerder van SCI alle vrouwelijke zeevarenden op om tenminste vijf andere vrouwen te enthousiasmeren voor een maritieme loopbaan.

Lees ook:

Nu ook vrouw aan roer bij Griekse reders

Vrouwelijke kapiteins schrijven geschiedenis in de zeevaart

Tanker vaart met volledig vrouwelijke bemanning | Schuttevaer.nl
Vrouwendag

Tanker vaart met volledig vrouwelijke bemanning

Ter gelegenheid van de internationale dag voor vrouwen in de maritieme sector op 18 mei is afgelopen weekend de tanker Swarna Godavari met een volledig vrouwelijke bemanning vertrokken vanaf de Djawahar Dweep olieterminal in India. Het schip is van Shipping Corporation of India (SCI).

Al eerder claimde SCI de wereldprimeur van een compleet vrouwelijke bemanning op een tanker, de Swarma Krishna. (Foto Tribune India)
Al eerder claimde SCI de wereldprimeur van een compleet vrouwelijke bemanning op een tanker, de Swarma Krishna. (Foto Tribune India)

De Swarna Godavari (225 x 32 meter, 73500 dwt) is de tweede tanker van SCI die helemaal door vrouwen wordt gerund. De rederij voerde eind vorig jaar al een korte reis uit met een zusterschip, de Swarna Krishna. Dat was volgens SCI een wereldprimeur.

De Indiase minister Meenakshi Lekhi van Externe en Culturele Zaken, juicht toe dat meer vrouwen toetreden tot de maritieme sector. In India is 48% van de afgestudeerden in wetenschap, techniek en engineering vrouw. Maar daarvan is bepaald geen afspiegeling te zien in de maritieme sector en al helemaal niet aan boord van schepen. 

2 procent

Uit onderzoek van de International Transport Workers Federation (ITF) bleek vorig jaar dat het aandeel vrouwelijke bemanningsleden wereldwijd ongeveer 2% is. Het gros daarvan werkt op cruiseschepen en veerboten.

Bij het vertrek van de Swarna Godavari riep een woordvoerder van SCI alle vrouwelijke zeevarenden op om tenminste vijf andere vrouwen te enthousiasmeren voor een maritieme loopbaan.

Lees ook:

Nu ook vrouw aan roer bij Griekse reders

Vrouwelijke kapiteins schrijven geschiedenis in de zeevaart