Vrachttarieven

Aan de Reis: Minder gewilde reizen weer in trek

De vervoermarkt heeft te lijden onder de Oekraïne-oorlog. Reizen blijven uit, dus nemen schippers op de droge-ladingmarkt ook minder gewilde reizen aan. De waterstanden wisselen sterk, net als de prijzen voor olie en gas. Opmerkelijk was de aankomst van de bulker Crimson Ace, die afgelopen weekend met vertraging werd gelost in Amsterdam. Greenpeace blokkeerde het schip enige tijd in de Noordersluis in IJmuiden om te protesteren tegen schadelijke sojateelt in Zuid-Amerika.

Ter illustratie. Een binnenvaartschip vaart bij Bamberg. (Foto Ermell / Wikimedia Commons)
Ter illustratie. Een binnenvaartschip vaart bij Bamberg. (Foto Ermell / Wikimedia Commons)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de Reis: Minder gewilde reizen weer in trek | Schuttevaer.nl
Vrachttarieven

Aan de Reis: Minder gewilde reizen weer in trek

De vervoermarkt heeft te lijden onder de Oekraïne-oorlog. Reizen blijven uit, dus nemen schippers op de droge-ladingmarkt ook minder gewilde reizen aan. De waterstanden wisselen sterk, net als de prijzen voor olie en gas. Opmerkelijk was de aankomst van de bulker Crimson Ace, die afgelopen weekend met vertraging werd gelost in Amsterdam. Greenpeace blokkeerde het schip enige tijd in de Noordersluis in IJmuiden om te protesteren tegen schadelijke sojateelt in Zuid-Amerika.

Ter illustratie. Een binnenvaartschip vaart bij Bamberg. (Foto Ermell / Wikimedia Commons)
Ter illustratie. Een binnenvaartschip vaart bij Bamberg. (Foto Ermell / Wikimedia Commons)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer