Netwave Systems

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #15: Compact VDR

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Compact VDR van Netwave Systems.

Vanaf nu kunt u stemmen via deze link. 

De Compact Voyage Data Recorder (VDR) is ontwikkeld voor schepen die geen verplichte VDR nodig hebben.
De Compact Voyage Data Recorder (VDR) is ontwikkeld voor schepen die geen verplichte VDR nodig hebben.

De Compact Voyage Data Recorder (VDR) is ontwikkeld voor schepen die geen verplichte VDR nodig hebben. De Compact VDR is afgeleid van de Solas VDR, maar kleiner van formaat.

De Compact VDR registreert alle navigatie- en operationele data (video, en/of audio en/of navigatie en/of operationeel) teneinde een incident/voorval te reconstrueren. Doordat alle data wordt geregistreerd kan deze ook gebruikt worden om de efficiëntie en effectiviteit van het schip/platform te monitoren en waar nodig op in te grijpen.

Grafische oplossing

De data kan middels een innovatieve grafische oplossing voor de verschillende gebruikers worden ingericht, waarbij de data ook via een remote connectie naar de wal kan worden overgebracht. Een economische oplossing, gebaseerd op goedgekeurde software en apparatuur, kan gebruikt worden ter verbetering van een veilige navigatie en verbetering van efficiëntie en effectiviteit van het schip.

De eerste installatie aan boord vond plaats in april van dit jaar. Netwave heeft meerdere orders van klanten wereldwijd ontvangen.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u meer weten? Kijk dan hier.

Lees ook:

VDR gaat tot standaarduitrusting behoren

[OPINIE] Rechtspraak worstelt met Voyage Data Recording