Verzenden

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #13: Sanctiescreening en export control

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Sanctiescreening en export control van Select Courier.

Bedrijven die wereldwijd actief zijn, krijgen te maken met wet- en regelgeving. Er kunnen sancties en restricties gelden voor personen, bedrijven, landen en producten. Select Courier biedt haar klanten gratis compliance-check op alle zendingen.

Met Select Courier’s sanctiescreening en export control hebben klanten vooraf inzicht of er handel gedreven mag worden. Hierdoor voorkomen zij sancties, boetes en vertragingen. Sanctiescreening controleert of een bedrijf of persoon op een internationale sanctielijst staat. Export Control achterhaald of het product verzonden mag worden naar een bestemming.

Vanwege de huidige situatie in Oekraïne biedt Select Courier deze controles gratis aan. De compliance-check wordt gebruikt tijdens het boeken van een zending en geeft duidelijkheid of deze voldoet aan de regelgeving. Dit maakt internationaal verzenden eenvoudig en overzichtelijk.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #12: Vessel Clearing Tool

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #10: Opleiding tot Deksman Zeilvaart