Veiligheid

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #11: Ship Shore Safety Checklist

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Ship Shore Safety Checklist van Insights Global en TankTerminals.com.

Door het systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd.
Door het systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd.

Tankterminals.com heeft de Ship Shore Safety Checklist (SSSCL) ontwikkeld. Door dit systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd. De safety checklist wordt gedigitaliseerd en document uitwisseling wordt verbeterd. Voor de aankomst maakt het systeem het mogelijk om alles al digitaal te regelen volgens de ISGOTT 6 norm en worden demurrage kosten, fouten en onnodig tijdverlies voorkomen.

Een terminaloperator is verplicht om veiligheidscontroles te documenteren via de Ship Shore Safety Checklist (SSSCL). Vanuit de ISGOTT 6 norm is een deel van deze informatie-uitwisseling voor aankomst vereist. Er moet een pre-transferconferentie zijn tussen de scheepsvertegenwoordiger en de terminalvertegenwoordiger om overeenkomsten met betrekking tot operaties en veiligheid van het lossen en laden te formaliseren. Door de constante nieuwe aanvullende eisen leid dit gehele proces tot een grotere behoefte aan administratie en documentatie.

Het SSSCL-systeem van TankTerminals.com digitaliseert de gehele SSSCL en pre-arrival informatie-uitwisseling om het zo vele malen efficiënter en minder vatbaar voor menselijke fouten te maken.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #5: RHTA Droge scrubber

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #3: Octopus Maritime Battery System

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #11: Ship Shore Safety Checklist | Schuttevaer.nl
Veiligheid

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #11: Ship Shore Safety Checklist

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Ship Shore Safety Checklist van Insights Global en TankTerminals.com.

Door het systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd.
Door het systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd.

Tankterminals.com heeft de Ship Shore Safety Checklist (SSSCL) ontwikkeld. Door dit systeem wordt informatie-uitwisseling tussen schip, terminal en andere betrokken partijen gefaciliteerd. De safety checklist wordt gedigitaliseerd en document uitwisseling wordt verbeterd. Voor de aankomst maakt het systeem het mogelijk om alles al digitaal te regelen volgens de ISGOTT 6 norm en worden demurrage kosten, fouten en onnodig tijdverlies voorkomen.

Een terminaloperator is verplicht om veiligheidscontroles te documenteren via de Ship Shore Safety Checklist (SSSCL). Vanuit de ISGOTT 6 norm is een deel van deze informatie-uitwisseling voor aankomst vereist. Er moet een pre-transferconferentie zijn tussen de scheepsvertegenwoordiger en de terminalvertegenwoordiger om overeenkomsten met betrekking tot operaties en veiligheid van het lossen en laden te formaliseren. Door de constante nieuwe aanvullende eisen leid dit gehele proces tot een grotere behoefte aan administratie en documentatie.

Het SSSCL-systeem van TankTerminals.com digitaliseert de gehele SSSCL en pre-arrival informatie-uitwisseling om het zo vele malen efficiënter en minder vatbaar voor menselijke fouten te maken.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #5: RHTA Droge scrubber

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #3: Octopus Maritime Battery System