Administratie

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #9: Always on Board

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Always on Board van Diize.

Always on Board verlaagt de administratieve lasten van een zeeschip.
Always on Board verlaagt de administratieve lasten van een zeeschip.

Scheepsnaam, IMO-nummer, gross tonnage, bemanning aan boord en de laatste tien aangedane havens. Elke port call moeten zeeschepen deze gegevens opnieuw invullen en doorgeven aan een agent van de haven en de agent geeft het weer door aan de autoriteiten. In elke haven moet het net een beetje anders. Het gevolg: de kapitein voelt zich een administratief medewerker in een varend kantoor.

IMO-nummer

Always on Board verlaagt de administratieve lasten van een zeeschip. In een dashboard geeft de kapitein aan welke haven het schip aandoet. Het programma verzamelt de benodigde gegevens, veel van deze gegevens zijn statisch en dus altijd hetzelfde, denk aan scheepsnaam, IMO-nummer, de laatste tien port calls.

Ook kan de kapitein in Always on Board alle bemanningsleden zetten, vervolgens klikt de kapitein aan welke bemanningsleden op dat moment aan boord zijn. Ook dit is informatie die doorgegeven moet worden en via het normale systeem veel tijd in beslag neemt. Always on Board belooft de tijd die nodig is te reduceren met 80%.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Met Always on Board moeten de varende kantoren op zee verdwijnen

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #1: Kotug E-Pusher Series™