Brandstofbesparing

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #8: Fuel Essence

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Fuel Essence van Rebel Technical Solutions.

Kostenbesparing en werkelijk inzicht in de performance van je voortstuwingsystemen aan boord.
Kostenbesparing en werkelijk inzicht in de performance van je voortstuwingsystemen aan boord.

Een nieuw concept om brandstofbesparing, uitstootreductie, onderhoudsverlaging werkelijk te meten en te visualiseren. Met als resultaat: kostenbesparing en werkelijk inzicht in de performance van je voortstuwingsystemen aan boord.

We installeren een meetsysteem, mengsysteem, software en een brandstofelixir aan boord. Het meetsysteem: Propulsion Performance Improvement Platform, maakt de huidige prestatie van uw schip inzichtelijk en optimaliseert de voortstuwing voor iedere gewenste conditie. Afhankelijk van wat u reeds aan sensoren en systemen aan boord heeft, worden additionele slimme sensoren aangebracht. Via ons data-acquisitie en communicatiesysteem worden de gegevens van de nieuwe sensoren en bestaande systemen (near) real-time verzameld en verwerkt tot bruikbare informatie.

Het brandstofelixir: Fuel Essence Engine Elixir, is een brandstof- en olie conditioner met doseersysteem. Het verbetert de kwaliteit van conventionele en biologische brandstoffen en motorolie waardoor het brandstofverbruik en de emissies aanzienlijk worden gereduceerd.

De combinatie van al die technologieën leidt tot zo’n 6-12% brandstofbesparing en zeker 45% verlaging van schadelijke uitstoot. De terugverdientijd van het gehele systeem is max 1,5 jaar.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Data-analyse We4Sea levert brandstofbesparing op voor schepen

Ultimate Power zoekt testschip voor ‘ultieme brandstofbesparing’