Stropdassen

Zware Kees: Brugwachter

Op de dijk van Haarlemmermeer, in mijn geboortedorp waar ik al tijden niet meer woon, bevond zich een ietwat morsige kroeg, compleet met stamgasten. Het had (volgens mijn ouders) een ‘bepaalde reputatie’, een vage term die tot doel had mij daar weg te houden. Uiteraard won nieuwsgierigheid van de onverholen waarschuwing, zodat ik er af en toe toch te vinden was. Het waren tenslotte de jaren ’70…

De Zwanenburg-brug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer, vlakbij de voormalige suikerfabriek in Halfweg.
De Zwanenburg-brug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer, vlakbij de voormalige suikerfabriek in Halfweg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Brugwachter | Schuttevaer.nl
Stropdassen

Zware Kees: Brugwachter

Op de dijk van Haarlemmermeer, in mijn geboortedorp waar ik al tijden niet meer woon, bevond zich een ietwat morsige kroeg, compleet met stamgasten. Het had (volgens mijn ouders) een ‘bepaalde reputatie’, een vage term die tot doel had mij daar weg te houden. Uiteraard won nieuwsgierigheid van de onverholen waarschuwing, zodat ik er af en toe toch te vinden was. Het waren tenslotte de jaren ’70…

De Zwanenburg-brug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer, vlakbij de voormalige suikerfabriek in Halfweg.
De Zwanenburg-brug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer, vlakbij de voormalige suikerfabriek in Halfweg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer