Duwboot

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #1: Kotug E-Pusher Series™

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform, op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Kotug E-Pusher Series™.

De Kotug E-Pusher, dit type M gaat cacaobonen vervoeren.
De Kotug E-Pusher, dit type M gaat cacaobonen vervoeren.

Kotug introduceerde in 2021 de Kotug E-Pusher Series; een serie modulaire en schaalbare elektrische duwboten gebouwd rondom een standaard Electric Vessel (EV) platform. De opbouw van de boten bestaat hierbij uit een combinatie van onderdelen: een stalen of aluminium frame met elektrische aandrijving, een polyethyleen onderwaterschip en een modulaire opbouw voor energie, accommodatie en een stuurhut.

De E-Pusher Series wordt aangeboden in standaard-afmetingen van Small, Medium tot Large en is hierdoor geschikt voor zowel kleinschalig vervoer over korte afstanden in binnensteden als grootschalig transport over langere afstanden.

Kotug CityBarge

De kleinste variant van de E-Pusher, ook bekend onder de naam Kotug CityBarge, wordt al succesvol ingezet voor diverse projecten in Nederland, zoals in Amsterdam, Leiden en Utrecht. Met een diepgang van slechts 45 centimeter kan de boot ook varen op zeer ondiep water en bovendien met gemak onder de laagste bruggen door. Hierdoor is de boot zeer geschikt voor vervoer over water in onze historische binnensteden en een direct alternatief voor wegvervoer. Bouwtijd van de E-Pusher S is circa vier weken.

Kotug E-Pusher M

De middelgrote variant, de Kotug E-Pusher M, kom later dit jaar in de vaart en biedt een 100% elektrische oplossing voor het vervoer van cacaobonen vanuit de Amsterdamse haven naar de Cargill-fabriek in Zaandam. Deze duwboot is uitgerust met verwisselbare batterijcontainers voor de energievoorziening. Een optimaal rendement wordt behaald omdat de batterijcontainers tot wel 15.000 ladingen aan kunnen en de batterijen na gebruik kunnen worden gerecycled. Bouwtijd van de E-Pusher M is korter dan zes maanden.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaats heeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Elektrische duwboot Kotug gaat cacao Cargill vervoeren

Kotug betreedt binnenvaartmarkt met elektrische duwboten

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #1: Kotug E-Pusher Series™ | Schuttevaer.nl
Duwboot

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #1: Kotug E-Pusher Series™

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform, op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Kotug E-Pusher Series™.

De Kotug E-Pusher, dit type M gaat cacaobonen vervoeren.
De Kotug E-Pusher, dit type M gaat cacaobonen vervoeren.

Kotug introduceerde in 2021 de Kotug E-Pusher Series; een serie modulaire en schaalbare elektrische duwboten gebouwd rondom een standaard Electric Vessel (EV) platform. De opbouw van de boten bestaat hierbij uit een combinatie van onderdelen: een stalen of aluminium frame met elektrische aandrijving, een polyethyleen onderwaterschip en een modulaire opbouw voor energie, accommodatie en een stuurhut.

De E-Pusher Series wordt aangeboden in standaard-afmetingen van Small, Medium tot Large en is hierdoor geschikt voor zowel kleinschalig vervoer over korte afstanden in binnensteden als grootschalig transport over langere afstanden.

Kotug CityBarge

De kleinste variant van de E-Pusher, ook bekend onder de naam Kotug CityBarge, wordt al succesvol ingezet voor diverse projecten in Nederland, zoals in Amsterdam, Leiden en Utrecht. Met een diepgang van slechts 45 centimeter kan de boot ook varen op zeer ondiep water en bovendien met gemak onder de laagste bruggen door. Hierdoor is de boot zeer geschikt voor vervoer over water in onze historische binnensteden en een direct alternatief voor wegvervoer. Bouwtijd van de E-Pusher S is circa vier weken.

Kotug E-Pusher M

De middelgrote variant, de Kotug E-Pusher M, kom later dit jaar in de vaart en biedt een 100% elektrische oplossing voor het vervoer van cacaobonen vanuit de Amsterdamse haven naar de Cargill-fabriek in Zaandam. Deze duwboot is uitgerust met verwisselbare batterijcontainers voor de energievoorziening. Een optimaal rendement wordt behaald omdat de batterijcontainers tot wel 15.000 ladingen aan kunnen en de batterijen na gebruik kunnen worden gerecycled. Bouwtijd van de E-Pusher M is korter dan zes maanden.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaats heeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Elektrische duwboot Kotug gaat cacao Cargill vervoeren

Kotug betreedt binnenvaartmarkt met elektrische duwboten