Sancties

Olietanker Sunny Liger volgens scheepsdata onderweg naar Gibraltar

De omstreden olietanker Sunny Liger heeft vrijdagavond het anker gelicht en vaart mogelijk richting Gibraltar, zo blijkt uit internationale scheepsdata. Het schip met een lading stookolie uit Rusland zou aanmeren in Amsterdam, maar lag dagenlang voor anker in de Noordzee doordat vakbond FNV zich verzette tegen het lossen van het schip. Zweedse havenarbeiders weigerden de tanker eerder te lossen en FNV toonde zich solidair.

NOORDZEE - Luchtfotografie van het schip Sunny Liger dat in de Noordzee voor anker ligt voor de kust van IJmuiden. Het omstreden schip Sunny Liger met een lading gasolie uit Rusland, mag niet aanmeren in de Amsterdamse haven, omdat er zorgen zijn over de veiligheid. Havenbedrijf Port of Amsterdam wil het schip daarom nog niet de haven in begeleiden. ANP MARTENS MULTIMEDIA
Omstreden schip Sunny Liger kan haven Amsterdam voorlopig niet in

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Olietanker Sunny Liger volgens scheepsdata onderweg naar Gibraltar | Schuttevaer.nl
Sancties

Olietanker Sunny Liger volgens scheepsdata onderweg naar Gibraltar

De omstreden olietanker Sunny Liger heeft vrijdagavond het anker gelicht en vaart mogelijk richting Gibraltar, zo blijkt uit internationale scheepsdata. Het schip met een lading stookolie uit Rusland zou aanmeren in Amsterdam, maar lag dagenlang voor anker in de Noordzee doordat vakbond FNV zich verzette tegen het lossen van het schip. Zweedse havenarbeiders weigerden de tanker eerder te lossen en FNV toonde zich solidair.

NOORDZEE - Luchtfotografie van het schip Sunny Liger dat in de Noordzee voor anker ligt voor de kust van IJmuiden. Het omstreden schip Sunny Liger met een lading gasolie uit Rusland, mag niet aanmeren in de Amsterdamse haven, omdat er zorgen zijn over de veiligheid. Havenbedrijf Port of Amsterdam wil het schip daarom nog niet de haven in begeleiden. ANP MARTENS MULTIMEDIA
Omstreden schip Sunny Liger kan haven Amsterdam voorlopig niet in

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer