Drenkeling

Overboord gevallen matroos zwemt zelf naar de kant

Een 19-jarige matroos van een Nederlands schip heeft vorige week kennelijk een engeltje op zijn schouder gehad. Donderdagavond viel hij op de Rijn bij Hitdorf (Rijnkilometer 705,4) van boord.

Politiehelikopter. (Foto Polizei NRW)
Politiehelikopter. (Foto Polizei NRW)

De schipper zag het gebeuren en nam contact op met de Wasserschutzpolizei. Na de melding kwamen zowel de land- als de waterpolitie en de brandweer in actie. Ook werd een politiehelikopter ingezet om te zoeken. Het was 10 in de avond en donker, wat de opsporing niet gemakkelijk maakte.

Maar de jongeman zag kans naar de oever te zwemmen. Daar hielpen vissers hem op de kant uit het koude water van 14,5 graden. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Tegenover de politie verklaarde de matroos dat hij onvoorzichtig was geweest en was uitgegleden.

Lees ook:

Duwstel met vier geladen bakken vaart tegen pijler Moerdijkbrug

Tanker vaart steiger kanoclub aan stukken in Mainz-Mombach

Overboord gevallen matroos zwemt zelf naar de kant | Schuttevaer.nl
Drenkeling

Overboord gevallen matroos zwemt zelf naar de kant

Een 19-jarige matroos van een Nederlands schip heeft vorige week kennelijk een engeltje op zijn schouder gehad. Donderdagavond viel hij op de Rijn bij Hitdorf (Rijnkilometer 705,4) van boord.

Politiehelikopter. (Foto Polizei NRW)
Politiehelikopter. (Foto Polizei NRW)

De schipper zag het gebeuren en nam contact op met de Wasserschutzpolizei. Na de melding kwamen zowel de land- als de waterpolitie en de brandweer in actie. Ook werd een politiehelikopter ingezet om te zoeken. Het was 10 in de avond en donker, wat de opsporing niet gemakkelijk maakte.

Maar de jongeman zag kans naar de oever te zwemmen. Daar hielpen vissers hem op de kant uit het koude water van 14,5 graden. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Tegenover de politie verklaarde de matroos dat hij onvoorzichtig was geweest en was uitgegleden.

Lees ook:

Duwstel met vier geladen bakken vaart tegen pijler Moerdijkbrug

Tanker vaart steiger kanoclub aan stukken in Mainz-Mombach