Oorlog

Kustwacht zal ‘coulant reageren’ als Sunny Liger om hulp vraagt

De Nederlandse kustwacht zal coulant reageren als het omstreden schip Sunny Liger in de problemen komt en om hulp vraagt, meldt een woordvoerder zondag. ‘Bijvoorbeeld wanneer het voedsel van de bemanning op is’, legt de kustwacht uit na berichtgeving van NU.nl. Voor nu ligt de tanker met een lading Russische gasolie voor anker in de Noordzee, medewerkers in de haven van Amsterdam willen waarschijnlijk niet helpen met aanmeren.

Sunny Liger ligt nog voor de Nederlandse kust. (Foto ANP)
Sunny Liger ligt nog voor de Nederlandse kust. (Foto ANP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kustwacht zal ‘coulant reageren’ als Sunny Liger om hulp vraagt | Schuttevaer.nl
Oorlog

Kustwacht zal ‘coulant reageren’ als Sunny Liger om hulp vraagt

De Nederlandse kustwacht zal coulant reageren als het omstreden schip Sunny Liger in de problemen komt en om hulp vraagt, meldt een woordvoerder zondag. ‘Bijvoorbeeld wanneer het voedsel van de bemanning op is’, legt de kustwacht uit na berichtgeving van NU.nl. Voor nu ligt de tanker met een lading Russische gasolie voor anker in de Noordzee, medewerkers in de haven van Amsterdam willen waarschijnlijk niet helpen met aanmeren.

Sunny Liger ligt nog voor de Nederlandse kust. (Foto ANP)
Sunny Liger ligt nog voor de Nederlandse kust. (Foto ANP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer