5000 ton

Deme’s nieuwe offshore installatieschip Orion klaar voor de doop

Het nieuwe offshore installatieschip Orion van Deme wordt vrijdag 29 april in Nieuwdorp gedoopt. Het schip werd door maritiem fotograaf Wim Kosten gespot en het gifgroene schip van 216 meter, met 5000 ton hijsvermogen, lijkt klaar voor de doop.

Orion van Deme wordt 29 april gedoopt. (Foto Wim Kosten / Maritimephoto.com)
Orion van Deme wordt 29 april gedoopt. (Foto Wim Kosten / Maritimephoto.com)

Even enkele specificaties op een rij: 216 meter lang, 49 meter breed en 16,8 meter diepgang. Een maximaal hijsvermogen van 5000 ton en 3000 ton kan meer dan 50 meter gehesen worden. De maximale hoogte: 170 meter. Aan boord is plek voor 160 personen, maar kan er opgeschaald worden naar 239. Helikopterplatform, 8000 vierkante meter vrije dekruimte en 30.000 ton kan mee aan boord.

Het is een DP3 schip, het hoogste niveau dynamic positioning. Aan boord ook nog 4 keer 4500 kW Azimuth Thrusters, 2 keer 4200 kW Retractable Thrusters en 2 keer 2500 kW Tunnel Thrusters. Samen goed voor 44.190 kW vermogen, omgerekend de kracht van ruim 60.000 paarden.

Bakker Sliedrecht

Orion is gebouwd op de Chinese Cosco scheepswerf, de volledige levering en inbedrijfstelling van de elektrische installaties was in handen van Bakker Sliedrecht. Straks zal dochteronderneming van Deme, GeoSea, het gaan inzetten voor de bouw van offshore windparken. De eerste klus na de doop is in Duitsland.

Heeft u ook een opvallend, nieuw, mooi of apart schip gespot? Stuur dan vooral een foto naar redactie@schuttevaer.nl.

Lees ook:

Nieuwe Huisman-kraan voor installatieschip Sea Installer van Deme

Grootste cutterzuiger ter wereld ‘Spartacus’ van IHC naar Deme

Deme’s nieuwe offshore installatieschip Orion klaar voor de doop | Schuttevaer.nl
5000 ton

Deme’s nieuwe offshore installatieschip Orion klaar voor de doop

Het nieuwe offshore installatieschip Orion van Deme wordt vrijdag 29 april in Nieuwdorp gedoopt. Het schip werd door maritiem fotograaf Wim Kosten gespot en het gifgroene schip van 216 meter, met 5000 ton hijsvermogen, lijkt klaar voor de doop.

Orion van Deme wordt 29 april gedoopt. (Foto Wim Kosten / Maritimephoto.com)
Orion van Deme wordt 29 april gedoopt. (Foto Wim Kosten / Maritimephoto.com)

Even enkele specificaties op een rij: 216 meter lang, 49 meter breed en 16,8 meter diepgang. Een maximaal hijsvermogen van 5000 ton en 3000 ton kan meer dan 50 meter gehesen worden. De maximale hoogte: 170 meter. Aan boord is plek voor 160 personen, maar kan er opgeschaald worden naar 239. Helikopterplatform, 8000 vierkante meter vrije dekruimte en 30.000 ton kan mee aan boord.

Het is een DP3 schip, het hoogste niveau dynamic positioning. Aan boord ook nog 4 keer 4500 kW Azimuth Thrusters, 2 keer 4200 kW Retractable Thrusters en 2 keer 2500 kW Tunnel Thrusters. Samen goed voor 44.190 kW vermogen, omgerekend de kracht van ruim 60.000 paarden.

Bakker Sliedrecht

Orion is gebouwd op de Chinese Cosco scheepswerf, de volledige levering en inbedrijfstelling van de elektrische installaties was in handen van Bakker Sliedrecht. Straks zal dochteronderneming van Deme, GeoSea, het gaan inzetten voor de bouw van offshore windparken. De eerste klus na de doop is in Duitsland.

Heeft u ook een opvallend, nieuw, mooi of apart schip gespot? Stuur dan vooral een foto naar redactie@schuttevaer.nl.

Lees ook:

Nieuwe Huisman-kraan voor installatieschip Sea Installer van Deme

Grootste cutterzuiger ter wereld ‘Spartacus’ van IHC naar Deme