Interview

Schipper Kees Post: ‘Binnen een seconde lag het schip op z’n kop’

Prachtig weer, nauwelijks stroming en toch kapseisde binnenvaartschip Mar-Grethe op donderdag 14 april op de Nieuwe Waterweg in Rotterdam. Een grote hekgolf van twee zeeschepen gooide het schip in luttele tellen ondersteboven. Schipper Kees Post blikt terug op het fatale ongeluk, waarbij stuurman Wilco de Groot verdronk. Een cocktail van negatieve omstandigheden, noemt Post het. ‘Die mannen op de zeeschepen ga ik niet de schuld geven.’ Dit artikel is alleen voor abonnees, wilt u dit artikel  gratis lezen lezen? Klik hier.

Hebo heeft de gekapseisde Mar-Grethe geborgen. 2022, MediaTV

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper Kees Post: ‘Binnen een seconde lag het schip op z’n kop’ | Schuttevaer.nl
Interview

Schipper Kees Post: ‘Binnen een seconde lag het schip op z’n kop’

Prachtig weer, nauwelijks stroming en toch kapseisde binnenvaartschip Mar-Grethe op donderdag 14 april op de Nieuwe Waterweg in Rotterdam. Een grote hekgolf van twee zeeschepen gooide het schip in luttele tellen ondersteboven. Schipper Kees Post blikt terug op het fatale ongeluk, waarbij stuurman Wilco de Groot verdronk. Een cocktail van negatieve omstandigheden, noemt Post het. ‘Die mannen op de zeeschepen ga ik niet de schuld geven.’ Dit artikel is alleen voor abonnees, wilt u dit artikel  gratis lezen lezen? Klik hier.

Hebo heeft de gekapseisde Mar-Grethe geborgen. 2022, MediaTV

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer