Stremming

Binnenvaartschip kapseist op Nieuwe Waterweg, een opvarende nog vermist

Een binnenvaartschip van 70 meter is gekapseisd op de Nieuwe Waterweg, vlakbij de Maeslantkering. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat de kapitein uit het water is gehaald en dat naar de matroos van het schip wordt gezocht. Het gaat vermoedelijk om de Mar Grethe uit Urk.

Lees hier de update: Burgemeester Urk: ‘Gekapseisd binnenvaartschip had Urkers aan boord’

Hulptroepen ter plaatse op de Nieuwe Waterweg. (Foto: MediaTV)
Hulptroepen ter plaatse op de Nieuwe Waterweg. (Foto: MediaTV)

Het schip dat kapseisde is 70 meter lang, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Op MarineTraffic is te zien dat de Smit Waalhaven 1, van duik- en bergingsbedrijf W. Smit, aanwezig is. ‘Die was toevallig in de buurt. Samen met een binnnenvaartschip, Opus, dat in de buurt was zorgen zij ervoor dat het schip niet van plek verandert’, vertelt de woordvoerder. Vermoedelijke gaat het om de Mar Grethe, gebouwd in 1963.

Stremming

De Nieuwe Waterweg is gestremd. In verband met de stremming van het scheepvaartverkeer hebben de hulpdiensten opgeschaald. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoe de persoon die uit het water is gehaald eraan toe is.

Op MarineTraffic is te zien dat ook schepen van Rijkswaterstaat, de politie en de brandweer aanwezig zijn nabij de Maeslantkering.

Het is nog onbekend welke lading het schip vervoerde en wat de oorzaak is van het ongeval. Volgens binnenvaartschippers vervoerde het schip aluminiumbroodjes.

Heeft u tips of opmerkingen: 06-14051010

Lees ook:

Schip Karin Høj kapseist na aanvaring met Scot Carrier op Oostzee

150 jaar Nieuwe Waterweg is niet alleen terugkijken, maar vooral vooruitkijken

Binnenvaartschip kapseist op Nieuwe Waterweg, een opvarende nog vermist | Schuttevaer.nl
Stremming

Binnenvaartschip kapseist op Nieuwe Waterweg, een opvarende nog vermist

Een binnenvaartschip van 70 meter is gekapseisd op de Nieuwe Waterweg, vlakbij de Maeslantkering. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat de kapitein uit het water is gehaald en dat naar de matroos van het schip wordt gezocht. Het gaat vermoedelijk om de Mar Grethe uit Urk.

Lees hier de update: Burgemeester Urk: ‘Gekapseisd binnenvaartschip had Urkers aan boord’

Hulptroepen ter plaatse op de Nieuwe Waterweg. (Foto: MediaTV)
Hulptroepen ter plaatse op de Nieuwe Waterweg. (Foto: MediaTV)

Het schip dat kapseisde is 70 meter lang, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Op MarineTraffic is te zien dat de Smit Waalhaven 1, van duik- en bergingsbedrijf W. Smit, aanwezig is. ‘Die was toevallig in de buurt. Samen met een binnnenvaartschip, Opus, dat in de buurt was zorgen zij ervoor dat het schip niet van plek verandert’, vertelt de woordvoerder. Vermoedelijke gaat het om de Mar Grethe, gebouwd in 1963.

Stremming

De Nieuwe Waterweg is gestremd. In verband met de stremming van het scheepvaartverkeer hebben de hulpdiensten opgeschaald. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoe de persoon die uit het water is gehaald eraan toe is.

Op MarineTraffic is te zien dat ook schepen van Rijkswaterstaat, de politie en de brandweer aanwezig zijn nabij de Maeslantkering.

Het is nog onbekend welke lading het schip vervoerde en wat de oorzaak is van het ongeval. Volgens binnenvaartschippers vervoerde het schip aluminiumbroodjes.

Heeft u tips of opmerkingen: 06-14051010

Lees ook:

Schip Karin Høj kapseist na aanvaring met Scot Carrier op Oostzee

150 jaar Nieuwe Waterweg is niet alleen terugkijken, maar vooral vooruitkijken