Ligplaatsen

KBN en ASV willen andere plek voor vluchtelingenschepen Zaandam

Het voornemen van de gemeente Zaanstad om aan de Havenstraat twee riviercruiseschepen achter elkaar af te meren voor Oekraïense vluchtelingen is verkeerd gevallen bij de Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) en Algemeene Schippers Vereeniging (ASV). Twee van de drie ligplaatsen voor de binnenvaart verdwijnen als de vluchtelingenschepen er komen. Volgens de brancheorganisaties zijn er voldoende alternatieven, die ook zouden zijn aangedragen door de gemeentelijke havendienst.

Een van de riviercruiseschepen waar vluchtelingen op worden opgevangen in Zaandam. (Foto Gemeente Zaandam)
Een van de riviercruiseschepen waar vluchtelingen op worden opgevangen in Zaandam. (Foto Gemeente Zaandam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer