Uitstoot afkopen

Rotterdamse haven wil onderzoek naar emissierechten in zeevaart

Het Havenbedrijf Rotterdam wil dat er een Europees onderzoek komt naar de gevolgen van een nieuw systeem dat de uitstoot van schadelijk gassen door schepen moet verminderen. Als schepen bij Europese zeehavens aanmeren, zijn ze in de nabije toekomst mogelijk verplicht om certificaten aan te schaffen waarmee ze voor hun vervuiling betalen. Om die kosten te voorkomen zouden schepen ervoor kunnen kiezen naar havens buiten de EU te varen om daar hun lading te lossen, zo klinkt het.

Ook zeeschepen moeten gaan betalen voor hun vervuilende uitstoot. (Foto Alf van Beem / Wikimedia)
Ook zeeschepen moeten gaan betalen voor hun vervuilende uitstoot. (Foto Alf van Beem / Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer