Afsluitdijk

Tegenvallers voor project Kornwerderzand

De verruiming van sluis Kornwerderzand in de Afsluitdijk is nog niet begonnen of er zijn al tegenvallers. Zo zijn vertragingen ontstaan bij de versterking van de Afsluitdijk en de verdieping van de vaargeulen in het IJsselmeer. Ook zijn er problemen met verzilting, de bijdrage van het bedrijfsleven en de prijsontwikkeling en inflatie.

De nieuwe sluis wordt toegankelijk voor schepen met een diepgang van 4,70 meter. De breedte gaat van 14 naar 25 meter. De huidige draaibruggen worden basculebruggen en de vaargeulen in het IJsselmeer en Ketelmeer worden verdiept. (Foto Rijkswaterstaat)
De nieuwe sluis wordt toegankelijk voor schepen met een diepgang van 4,70 meter. De breedte gaat van 14 naar 25 meter. De huidige draaibruggen worden basculebruggen en de vaargeulen in het IJsselmeer en Ketelmeer worden verdiept. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer