RUSLAND

Scheepsbouwer Damen stopt levering schepen aan Rusland

Scheepswerf Damen Shipyards stopt de levering van schepen aan Rusland. De scheepsbouwer uit Gorinchem had nog verschillende contracten voor onder meer vissersboten en werkboten voor de Russische markt. Dat heeft volgens een woordvoerder een ‘stevige impact’ voor het bedrijf, dat geen specifiek getal wil noemen. ‘Het gaat om een aanzienlijk bedrag.’

BOO2210 Damen leverde onlangs deze aangepaste CSD450 cutter suction dredger aan Rusland (Foto Damen)
BOO2210 Damen leverde onlangs deze aangepaste CSD450 cutter suction dredger aan Rusland (Foto Damen)

Damen gaat ook geen nieuwe scheepsbouwcontracten meer aan voor schepen die aan Rusland geleverd gaan worden. Het bedrijf stelt in nauw contact te blijven met de betrokken autoriteiten over de situatie rond Rusland. Verder stelt Damen zich zorgen te maken om zijn werknemers in Oekraïne ‘die zich in een zeer ernstige situatie bevinden’.  ‘Waar mogelijk bieden wij onze collega’s 24 uur per dag intensieve ondersteuning. Onze gedachten zijn bij hen.

Damen Shipyards heeft 35 scheepswerven en 12.000 werknemers in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft ook afdelingen in Rusland. (ANP/Bart Oosterveld)