Import

Haven Rotterdam merkt nog weinig van sancties tegen Rusland

De haven van Rotterdam merkt vooralsnog niet veel van de sancties die het Westen heeft ingesteld tegen Rusland. Belangrijkste reden is dat de import van energie zoals olie, vloeibaar gemaakt gas (LNG) en kolen nog gewoon kan doorgaan, stelt het Havenbedrijf. Wel controleert de douane extra op de uitvoer van producten naar Rusland. Producten die ook voor wapens gebruikt kunnen worden mogen niet meer aan Rusland worden verhandeld.

De import van olie, LNG en kolen kan voorlopig nog daar gaan. (Foto Port of Rotterdam)
De import van olie, LNG en kolen kan voorlopig nog daar gaan. (Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer