EU wil geïnde boetes inzetten voor innovatiefonds zeevaart

De Europese Commissie wil dat opbrengsten uit boetes en sancties die in de toekomst worden opgelegd aan zeevaartrederijen die zich niet houden aan het gebruik van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen, ten goede komen aan een innovatiefonds voor alternatieve brandstoffen.

Europa wil zeeschepen die Europese havens aandoen verplichten tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door gebruik te gaan maken van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

EU wil geïnde boetes inzetten voor innovatiefonds zeevaart | Schuttevaer.nl

EU wil geïnde boetes inzetten voor innovatiefonds zeevaart

De Europese Commissie wil dat opbrengsten uit boetes en sancties die in de toekomst worden opgelegd aan zeevaartrederijen die zich niet houden aan het gebruik van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen, ten goede komen aan een innovatiefonds voor alternatieve brandstoffen.

Europa wil zeeschepen die Europese havens aandoen verplichten tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door gebruik te gaan maken van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen. (Foto Erik van Huizen)
Europa wil zeeschepen die Europese havens aandoen verplichten tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door gebruik te gaan maken van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer