Haven Rotterdam: meer incidenten door haastig aanmeren schepen

De haven van Rotterdam heeft vorig jaar meer incidenten gezien bij het aanmeren van zeeschepen. Dat komt volgens havenmeester René de Vries veelal door haastig gedrag bij het aanmeren, wat mogelijk te maken heeft met corona, omdat zeelieden daardoor langer aan boord zitten. ‘Er wordt veel van bemanningen gevraagd. Dat kan zijn weerslag hebben op het gedrag van de vaarweggebruikers’, aldus De Vries, die de taak heeft om het scheepvaartverkeer veilig en vlot af te wikkelen.

Patrouillevaartuig begeleidt een containerschip de Rotterdamse haven in. (Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Haven Rotterdam: meer incidenten door haastig aanmeren schepen | Schuttevaer.nl

Haven Rotterdam: meer incidenten door haastig aanmeren schepen

De haven van Rotterdam heeft vorig jaar meer incidenten gezien bij het aanmeren van zeeschepen. Dat komt volgens havenmeester René de Vries veelal door haastig gedrag bij het aanmeren, wat mogelijk te maken heeft met corona, omdat zeelieden daardoor langer aan boord zitten. ‘Er wordt veel van bemanningen gevraagd. Dat kan zijn weerslag hebben op het gedrag van de vaarweggebruikers’, aldus De Vries, die de taak heeft om het scheepvaartverkeer veilig en vlot af te wikkelen.

Patrouillevaartuig begeleidt een containerschip de Rotterdamse haven in. (Foto Port of Rotterdam)
Patrouillevaartuig begeleidt een containerschip de Rotterdamse haven in. (Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer