Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

MV Werften en Lloyd Werft vragen faillissement aan

WISMAR

MV Werften in Wismar en de Lloyd Werft in Bremen hebben 10 januari het faillissement aangevraagd. Bij de werven van de Genting Group uit Hongkong werken circa 2200 mensen. De 1900 medewerkers van de werf in Wismar wachten nog op hun salaris over december. Genting wil geen geld meer in de Duitse werven steken.

1 / 1
Artist's impression van een cruiseschip zoals er op de MV Werften in Wismar een wordt gebouwd voor Genting. Het wordt met een capaciteit van 10.000 passagiers, het grootste ter wereld. (Illustratie MV Werften)

Artist's impression van een cruiseschip zoals er op de MV Werften in Wismar een wordt gebouwd voor Genting. Het wordt met een capaciteit van 10.000 passagiers, het grootste ter wereld. (Illustratie MV Werften)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook