MV Werften en Lloyd Werft vragen faillissement aan

MV Werften in Wismar en de Lloyd Werft in Bremen hebben 10 januari het faillissement aangevraagd. Bij de werven van de Genting Group uit Hongkong werken circa 2200 mensen. De 1900 medewerkers van de werf in Wismar wachten nog op hun salaris over december. Genting wil geen geld meer in de Duitse werven steken.

Artist's impression van een cruiseschip zoals er op de MV Werften in Wismar een wordt gebouwd voor Genting. Het wordt met een capaciteit van 10.000 passagiers, het grootste ter wereld. (Illustratie MV Werften)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

MV Werften en Lloyd Werft vragen faillissement aan | Schuttevaer.nl

MV Werften en Lloyd Werft vragen faillissement aan

MV Werften in Wismar en de Lloyd Werft in Bremen hebben 10 januari het faillissement aangevraagd. Bij de werven van de Genting Group uit Hongkong werken circa 2200 mensen. De 1900 medewerkers van de werf in Wismar wachten nog op hun salaris over december. Genting wil geen geld meer in de Duitse werven steken.

Artist's impression van een cruiseschip zoals er op de MV Werften in Wismar een wordt gebouwd voor Genting. Het wordt met een capaciteit van 10.000 passagiers, het grootste ter wereld. (Illustratie MV Werften)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer