Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

CBR vertraagt komst deksman chartervaart

DEN HAAG

Nieuwe Europese vaarbevoegdheidsregels stellen vanaf 18 januari hogere eisen aan bemanningen in de beroepschartervaart. De maat wordt vervangen door een deksman, die hiervoor een afgeronde opleiding moet hebben. Maar de BBZ maakte bezwaar en vroeg om aanpassing van de regeling. Tijdnood noopte het CBR ertoe de praktische uitvoering op te schorten.

1 / 1
Een maat is de chef aan dek. Hij of zij assisteert onder meer meehelpende gasten en zorgt voor een soepel verloop van manoeuvres. Daar was tot voor kort geen onderwijs voor nodig, praktijkervaring volstond.

Een maat is de chef aan dek. Hij of zij assisteert onder meer meehelpende gasten en zorgt voor een soepel verloop van manoeuvres. Daar was tot voor kort geen onderwijs voor nodig, praktijkervaring volstond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Peter Fokkens)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook