Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ocean Battery geeft stroom bij windstilte

GRONINGEN

Windstroom is milieuvriendelijk en schoon. Maar als het niet waait, stopt de productie compleet. Dan moeten andere minder geliefde bronnen de energievoorziening overnemen. En bij veel wind produceren de turbines samen soms zoveel stroom dat de prijs per kWh tot onder het nulpunt daalt. Dan moet de producent bijbetalen om zijn stroom af te zetten.

1 / 2
Frits Bliek CEO Ocean Grazer. (Foto Bart Oosterveld)

Frits Bliek CEO Ocean Grazer. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (3)
 • Harm Lenten

  Water is niet comprimerbaar idd maar er word gesproken over een zak die gevuld word met water. Deze word dan wel groter en voller tijdens het ‘opladen’ en kleiner tijdens het benutten van de energie. Constante druk maar variabel volume. Sympathiek idee.

 • MRGerrits

  Er moet inderdaad iets achter gehouden worden, want zoals het beschreven is zal het niet werken… Ben benieuwd hoe het wel zal werken. Met een ontluchting op de tank?

 • Ed Landsmeer

  Water samen drukken is nog al een uitdaging en de waterdruk afvoeren via die zelfde pomp zit je nog steeds met de waterkolom die toch net zo hoog is als het waterreservoir diep is, wet van de communicerende vaten. Dan zie ik toch meer om daar lucht voor te gebruiken een veelvoud aan volume en veel eenvoudiger om druk op te bouwen. Of heb ik iets niet begrepem

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook