Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dagboeknotities van de stuurman 

DELFZIJL

Geladen met chilisalpeter in zakken vertrok de coaster Vechtborg vrijdag 4 februari 1966 om 16.30 uur vanuit thuishaven Delfzijl naar Trelleborg. Voor zijn meisje hield de 22-jarige stuurman Femmo (†2020) een dagboek bij.

1 / 2
De Vechtborg op volle zee met een deklast hout. (Foto's Henk Zuur)

De Vechtborg op volle zee met een deklast hout. (Foto's Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Henk Zuur)

Reacties (1)
  • Seuter

    Leuk. M’n vader voer een paar jaar eerder (rond 1960 of zo) ook op een klein coastertje, maar ging al gauw weer naar de binnenvaart, mede door z’n aanstaande huwelijk en afkeur aan z’n ogen. Ik heb van hem al z’n dagboekjes nog, vanaf dat hij 12 jaar was en als jongen bij zijn vader voer, tot aan z’n overlijden in 2014. Maar zijn dagboekjes zijn veel minder uitgebreid, vaak maar enkele woorden per dag, zoals: 7 uur lossen, 15:00 leeg en vertrokken, 21:00 aan Kiel; en vaak iets over het weer. Heel beknopt dus, hoewel hij als jonge jongen soms wel heel uitgebreid een gebeurtenis beschreef.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook