Dode en zwaargewonde door explosie op schip bij Kooiman Hoebee Dordrecht

Op de mosselkotter ZZ-7 Eenhoorn van J. Schot BV uit Ouwerkerk heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een ontploffing plaatsgevonden.  Daarbij is een 25-jarige man uit Puttershoek overleden. Een 28-jarige Rotterdammer raakte zwaargewond. De ruim 36 meter lange mosselkotter uit 1988 lag voor onderhoud aan de kade van scheepswerf Kooiman Hoebee aan de Merwedeweg in Dordrecht.

Dode en zwaar gewonde na explosie op schip in Dordrecht. fotopersburo Busink
Dode en zwaar gewonde na explosie op schip in Dordrecht. fotopersburo Busink

Rond 16.30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen vanwege de ontploffing. Omdat iemand vermist was, waren er ook duikteams aanwezig. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het incident. Bij de ontploffing zou het dek van de mosselkotter los zijn gekomen en ook werd er in eerste instantie melding gemaakt van brand. De brandweer hoefde echter niet in actie te komen.

Lees ook: Verslagenheid bij Kooiman (zonder paywall)

Wouter Kolff, de burgemeester van de gemeente Dordrecht, spreekt van een “heftig incident”. “Ik leef zeer mee met alle betrokkenen en de nabestaanden”, schrijft hij op Twitter.

Lees ook: Schipper Varia ernstig gewond door explosie