Man (56) omgekomen door brand op jachtje in Koog aan de Zaan

Door een brand op een plezierjacht in Koog aan de Zaan is vrijdagavond een 56-jarige man overleden. Het slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht waar hij is overleden, meldt de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

24-12-2021 KOOG AAN DE ZAAN - Er was een brand ontstaan onder de Coenbrug in Koog aan de Zaan. Er was brand op een bootje. Een 56-jarige man is daarbij om het leven gekomen. Foto's: ANP / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

Een of meer lekkende gasflessen zijn volgens de veiligheidsregio vermoedelijk de oorzaak van de brand die rond 20.30 uur uitbrak op het schip. Dat lag afgemeerd bij de Coenbrug in de Noord-Hollandse plaats. De brand aan boord was door de brandweer snel geblust.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen.