Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koninklijke Binnenvaart Nederland: nieuwe naam na fusie BLN-Schuttevaer en CBRB

Rotterdam

Koninklijke Binnenvaart Nederland. Dat is de nieuwe naam die de besturen van Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) willen voeren na hun fusie. Donderdag hebben de twee binnenvaartorganisaties hun voorstel tot fusie naar hun leden gestuurd.

1 / 1
De plannen voor een fusie komen uit 2018. (Foto CBRB)

De plannen voor een fusie komen uit 2018. (Foto CBRB)

Begin volgend jaar worden de leden van beide verenigingen gevraagd om zich uit te spreken over de fusie. Als de leden instemmen, dan kan de fusievereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland eind maart 2022 van start gaan.

Beide vereniging vinden het noodzakelijk om de krachten te bundelen. In juli 2018 zijn de verenigingen begonnen met het verkennen van de mogelijkheden tot een fusie. Samen willen ze naar de buitenwereld een robuuste vereniging zijn met eenduidige standpunten.

Krachtenbundeling

De nieuwe vereniging gaat zich vooral richten op: vergroening, digitalisering en veiligheid en de uitdagingen ten aanzien van de arbeidsmarkt, ladingstromen en infrastructuur. ‘Een krachtenbundeling komt ten goede aan de effectiviteit van het lobbywerk, meer invloed nationaal en internationaal, een krachtiger stem naar buiten, een groter netwerk, het borgen van kennis en knowhow en meer ondersteuning voor leden’, laten ze weten in een statement.

Erik Schultz

De verenigingen Koninklijke Schippers Vereniging Schuttevaer (KSV) en de Christelijke Bond voor Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB) zullen als ledengroepen deel gaan uitmaken van de nieuwe vereniging.

Koninklijke Binnenvaart Nederland heeft de ambitie dé toonaangevende branchevereniging van en voor de binnenvaart te worden.

BLN-Schuttevaer zit in Zwijndrecht, CBRB in Rotterdam, waar Koninklijke Binnenvaart Nederland wordt gevestigd wordt nog nader onderzocht.

Paul Goris is momenteel voorzitter van CBRB en Erik Schultz is vice-voorzitter van BLN-Schuttevaer.

Paul Goris

Lees ook:

Column BLN-Schuttevaer: Kan het nog erger….?

CBRB en BLN Schuttevaer willen volledig fuseren begin 2021

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (5)
 • Rolf Maliepaard

  Het heeft even geduurd maar eindelijk zal er dan hopelijk een einde komen aan alle vroegere koninkrijkjes. Het is nu van belang dat een krachtig bestuur als eenheid naar buiten treedt die landelijk en Europees de zaken van de leden uitdraagt. Ik wens hen veel wijsheid, sterkte en kracht. KBN dat moet het zijn, top!

 • elzinga

  Nachtmerrie of te wel zelfmoord. ASV sla uw slag !

 • AM Strien

  KBN vertegenwoordigd de gehele binnenvaart die dat wil!
  Beter kan het altijd en zonder is de binnenvaart afgeschreven!

 • Hens van Buren

  De fusie is een goede zaak. Vraag mij wel af wie en wat ze nog vertegenwoordigen.
  Dat is mij nog niet helemaal duidelijk. Heb de indruk dat er een flinke kaalslag heeft plaats gevonden. Ook moet de branche maar afwachten of ze ook naar de leden gaan luisteren. Als de koers niet veranderd en de koninkrijkjes stand houden, zal ook de fusie niet voorkomen dat de Koninklijke gaat stranden.

 • Louis van der Hoff

  Verdwijnen dan ook eindelijk de losse afdelingen van Schuttevaer?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook