Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dichte Giessenbrug wordt vaste brug met hogere doorvaarhoogte

Rotterdam

De doorvaarthoogte van de Giessenbrug in Rotterdam gaat van 5,40 meter naar 6,60 meter. De Giessenbrug wordt sinds 2017 al niet meer bediend voor de scheepvaart, en wordt in de nieuwe plannen dan ook een vaste brug.

1 / 1
Nu nog met een doorvaarhoogte van 5,40 meter. (Foto Wikipedia)

Nu nog met een doorvaarhoogte van 5,40 meter. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • j.hagens

    Eindelijk gaat RWS inzien dat een beweegbare Brug storingsgevoelig is.
    Dit zou een reden moeten zijn om meer tunnels te bouwen en daar waar dit onmogelijk is hogere Bruggen, hierbij denk ik aan de veelbesproken Brug in de stad Groningen, maak deze op Rijnvaarthoogte met liften voor de Mensen die moeilijk te voet zijn, om over de Brug te komen.
    Dat deze Brug niet in het Landschap zou passen is de grootste kul die er bestaat, tenslotte ligt daar al sinds enige Jaren een loopbrug naast de Draaibrug die 7,00 Mtr. hoog is, op die 2 MTR. komt het niet aan, er staan daar hoge gebouwen in het Landschap.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook