Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Miljoenen voor project bio-LNG voor scheepvaart

WILP

De EU heeft 4,3 miljoen euro subsidie toegekend aan het project FirstBio2Shipping. Dat is gericht op de productie van bio-LNG voor de maritieme sector uit organische afval.

1 / 1
Artist impression van de eerste FirstBio2Shipping installatie die in 2023 in Wilp in bedrijf moet gaan. Achter de installatie op de illustratie staat de huidige biogas vergister. (Illustratie FirstBio2Shipping)

Artist impression van de eerste FirstBio2Shipping installatie die in 2023 in Wilp in bedrijf moet gaan. Achter de installatie op de illustratie staat de huidige biogas vergister. (Illustratie FirstBio2Shipping)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties (1)
 • J.Teunisse

  Grappig , productie van wel 2400 ton bio lng. Hieronder zet is van de website cmacgm.com een stukje info van de cma gcm Jacques Saade
  CMA CGM is carrying out in Rotterdam the largest bunkering operation ever undertaken for a containership. The CMA CGM JACQUES SAADE, which has an 18,600 cubic meter tank, will be refueled with LNG while port handling operations remain underway. Once bunkering is complete, she will continue on her maiden voyage, which began after she joined the fleet on September 22.
  gewicht LNG :Hierbij behoort rekening te worden gehouden met het feit dat de soortelijke massa van LNG afhankelijk is van de samenstelling en temperatuur en in de ordegrootte ligt van 0,45 ton per m3.2 apr. 2014
  CMA GCM gaat 22 eenheden a Jacques Saade in bedrijf nemen.
  Blijft de prangende vraag: Hebben we in Nederland genoeg bio afval om Bio LNG te maken, dit in aanbetracht dat we minder voedsel moeten weggooien ? Duivels dilemma Hoeveel bio gas fabrieken om alleen 1 keer de Saade vol te gooien

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook