Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Volkeraksluizen tot vrijdagochtend in storing, schepen uren vast

WILLEMSTAD

De Volkeraksluizen zijn donderdagavond 9 december getroffen door een storing. Schepen liggen hierdoor al uren te wachten voor het sluizencomplex. Op MarineTraffic is goed te zien dat er veel schepen liggen. Rijkswaterstaat kan nog niet zeggen tot hoe lang de stremming duurt. Momenteel schut alleen de oostkolk. Het zou gaan om een stroomstoring.

[UPDATE]: De stremming is over sinds vrijdagmorgen vroeg.

1 / 1
Volkeraksluizen gestremd door stroomstoring. Bron: MarineTraffic

Volkeraksluizen gestremd door stroomstoring. Bron: MarineTraffic

Volgens aanwezige schippers gaat het om 40-50 schepen die voor de sluis liggen. Het drogeladingschip Dorothea is een van de  vele schepen. ‘Het is hier behoorlijk druk’, zegt schipper Feenstra. ‘Toen we ons hebben gemeld bij de sluis, hoorde we dat er een storing was sinds kwart over vijf vanavond, Ze zouden bellen als we er door mochten. Ik dacht eigenlijk dat het de sluis was toen de telefoon ging’, zegt Feenstra.

Hij is onderweg naar Vlissingen. Dergelijke grote storingen zijn zeldzaam bij de Volkerak. ‘Ik heb dit in 20 jaar nog nooit meegemaakt.’ Feenstra maakt zich nog niet al te druk. ‘We hebben nog een paar dagen voor we in Vlissingen moeten zijn.’

Tips of aanvullingen:

rene.quist@schuttevaer.nl of 06-14051010 (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook