Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ever Given vaart weer door Suezkanaal

Rotterdam

De Ever Given vaart voor het eerst sinds begin dit jaar weer door het Suezkanaal naar Europa. Eerder voer het schip al wel weer richting China.

1 / 1
Boskalis moest 30.000 kuub zand wegbaggeren. Foto SUEZ Canal

Boskalis moest 30.000 kuub zand wegbaggeren. Foto SUEZ Canal

In China is het 400 meter lange containerschip gerepareerd. In november zette de Ever Given, die zo’n 20.000 containers kan vervoeren, voor het eerst sinds het incident weer koers naar Europa. Inmiddels vaart het schip, dat vrijwel volgeladen is, ten zuiden van Jemen. De aankomst in Suez, aan de zuidkant van het kanaal, staat gepland voor zondag.
Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis brengt ondertussen een boek uit over het vlottrekken van de Ever Given. Binnen een week na het vastlopen hadden experts van Boskalis en dochterbedrijf SMIT Salvage het schip weer los gekregen. In het boek wordt een beeld geschetst van die week.

De vorige keer kwam het enorme containerschip overdwars vast te liggen in de belangrijke scheepvaartroute en ontstonden er lange files van honderden schepen die niet van de Middellandse Zee naar de Rode Zee of vice versa konden. (Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook