Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Clinsh slotconferentie: ‘Beschamend dat verlader niet kiest voor groen’

VLAARDINGEN

‘Wij moeten het gesprek aangaan met de klanten van de binnenvaart. Zij zijn deel van de oplossing. Het is beschamend dat zij zich niet nadrukkelijker uitspreken voor groenere schepen. Dit is de discussie die we moeten hebben. Dat vraagt om een Clinsh 2.0.’ Dat zei voorzitter Jeannette Baljeu van Clinsh 25 november tijdens de slotconferentie van het Clinsh-project in Vlaardingen.

1 / 2
Totale eigendomskosten en maatschappelijke kosten voor een 110m lang droge lading schip met middelmatig brandstofverbruik gedurende 15 jaar. (Grafiek Clinsh).

Totale eigendomskosten en maatschappelijke kosten voor een 110m lang droge lading schip met middelmatig brandstofverbruik gedurende 15 jaar. (Grafiek Clinsh).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dirk van der Meulen)

Reacties (2)
  • J.Teunisse

    Goh, wat raar. Tja, ik koop een biersoort om dat ik hem lekker vindt, niet omdat de brouwerij gender neutral, lbhqti of woke is. Consumente en ondernemers gaan voor goedkoop. In het laatste geval vanwege de Shareholder en constitutionele beleggers. Anders wordt de ceo afgedankt. Weinig bedrijven kunnen zich onafhankelijk noemen. Zelf de chocolade fantast uit Amsterdam,chocolonly gaat door de knieën als het erop aan komt

  • antoon van coillie

    Moeten we nog investeren in aandrijving op basis van fossiele brandstof ? Riskeren we dan niet met waardeloze legacy assets te komen zitten?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook